A CANANA		Alliance For Physics Excellence (APE) Fall Weekend Workshop – Cohort 2 Physics Teacher Institute (PTI) Activity Sc Alabama A & M University October 2-3, 2015			
Day 1 – Friday, October 2, 2015					
8:00 - 8:05 AM		Welcome/Greetings/Announcements (5 minutes)	Mohan Aggarwal AA&MU and APEX Leadership		
8:05 -8:55 AM		"Evaluating Physics Teaching in APEX" (50 minutes)	Tara Ray; UA Graduate Research Assistant		
8:55 - 9:45 AM		"Assessing Inquiry Teaching and Student Learning" (50 minutes)	Marilyn Stephens; UA Graduate Research Assistant		
9:45 - 10:35 AM		"Elicitation on Electric Forces and Electric Fields" (50 minutes)	Jim Minstrell, Facet Innovation		
10:35 - 10:45 AM		Force Supplement Activity #1: Review, " <i>Weight vs. Mass</i> " from <b>AAPT/PTRA Force Supplement</b> (10 minutes)	Jane & Jim Nelson AAPT/PTRA	Room 129 V. M. Chambers Building	
10: 45 AM - Noon		Electrical Field Activity #1: A Precursor Lesson, " <i>Mapping a Gravitational Field</i> " (75 minutes) Page 3			
Noon - 1:00 PM		In House Working Lunch: Start Assigned Problem(s) on page 6			
1:00 - 1:30 PM		Electrical Field Activity #1: <i>Related Problems and Questions</i> (30 minutes) Page 6			
1:30 - 1:40 PM		Circuit Supplement Activity #1: Review, " <i>Cathy Coulomb Story</i> " from <b>AAPT/PTRA Circuit Supplement</b> (10 minutes)			
1:40 – 2:50 PM		Electrical Field Activity #2: " <i>Mapping an Electrical Field</i> " (70 minutes) Page 15			
2:50 - 3:20 PM		Electrical Field Activity #2: " <i>Related Problems and Questions</i> " (30 minutes) Page 19			
3:20 – 4:25 PM		Electrical Field Activity #3: " <i>How Can We Visualize Electrical</i> <i>Fields</i> ?" (65 minutes) Page 31			
4:25 -5:30 PM		Electrical Field Activity #4: " <i>Visualizing an Electrical Field</i> <i>A Simulation</i> " (65 minutes) Page 47			
5:30 - 6:30 PM		<b>Data Collection Using Diagnoser</b> (60 minutes)	Jim Minstrell, Facet Innovation		
Version 3:16 PM & 9/27/15 Page 1 of 2					

Day 2 – Saturday October 3, 2015						
8:00 - 8:15 AM	<ul> <li>Electrostatics Activity #5: Review, "How Does The Electrical Force Vary With Distance?" from AAPT/PTRA Electrostatics Supplement (15 minutes)</li> </ul>					
8:15 - 9:00 AM	Electrical Field Activity #5: "Calculating Electrical Fields and Electrical Forces" (45 minutes) Page 55					
9:00 – 10:15 AM	<ul> <li>Electrical Field Activity #6: "How Does The Electrical Potential Energy Vary With Distance Between Two Point Charges?" (75 minutes) Page 59</li> </ul>		Room 129			
10:15 - 11:00 AM	<ul> <li>Electrical Field Activity #8: "Calculating Electrical Potential" (45 minutes) Page 67</li> </ul>	Jane & Jim Nelson AAPT/PTRA	V. M. Chambers Building			
11:00 - 11:10 AM	Gravitational Force : Field :: Energy : Potential Page 79 (10 minutes)		Dunung			
11:10 - 11:25 AM	<ul> <li>Electrical Force : Field :: Energy : Potential Page 80</li> <li>Chart for AP students (15 minutes)</li> </ul>					
11:25 - 11:45 AM	Introduction to Videos by Peter Bohacek (20 minutes)					
11:45 AM - 12:30 PM	In House Working Lunch (Take data from Centripetal Force Video)					
12:30 - 1:30 PM	Analysis of a Centripetal Force Video (60 minutes)	Jane & Jim Nelson AAPT/PTRA	Room 129 V. M. Chambers Building			
1:30 - 2:00 PM	Consensus Integration of Ideas (30 minutes)	Jim Minstrell, Facet Innovation				
Possible Items fo	or Future Follow-up Session(s):					
Version 3:16 PM & 9/27/15 Page 2 of 2						